Gönderen Konu: günün keyfinde tartışmlar beyin fırtınası  (Okunma sayısı 751 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı SeFa-i

• Administrator
  • Milli Horoncu
  • Teşekkür 67
Ynt: günün keyfinde tartışmlar beyin fırtınası
« Yanıtla #15 : 27 Kasım 2007, 13:32:16 »
Her toplumlarda sorunlar vadır, sorunların mekan zaman ilişkisi önemlidir.Trabzon yöremizin insanlarının kadınlı erkekli tabiki sorunları vardı halende var; Sakin bir değerlendirma yapmam gerekirse kızdığım nokta sorunların çok dar açıdan değerlendirmesi adeta karadeniz kadınlarımızın ve erkeklerimizin kişiliğine indirgenmesidir ! Yöremizi tanıyan bilen orda yetişen biri olarak kadınlarımızın gösterdiği metanet sadakat ve çalışkanlıkları , nasıl bir zihinkirlenmesi olmuşsa günümüz insan düşüncesinde zafiyet olarak ele alınıyor. Bunlar zafiyet değil yüksek erdemlerdir gerek dünyevi gerek Uhrevi yüksek bakın dikkatinizi çekiyorum yüksek meziyetlerdir.Bu meziyetlerin zafiyet ve anormal algılana bilmesine kimse kusura bakmasın tahammül hududları çerçevesinden bakamam.Zaten ogünün zor imkansız şartları özellikle eğitim alanında artık geride kaldı zaten Okuyan gençleri aileleri okutmak için ellerinden geleni yapmaktadır ve çevremiz böyle örneklerle doludur. En ufak bir değerlendirme yapmak gerekirse bizim eğitim dönemimiz olan 90 larda Trabzon / Çaykara da çaykaralı yani yerlisi olan öğretmenlerin sayısı hiçte yabana atılacak düzeyde değildi.

Kadınlarımıza gelelim; İklim ve çoğrafi yapı itibariyle Karadeniz Türkiyemizin birçok yerinden daha zor Tarım ve ticaret zorluğuna sahip bir bölge. Bu şartları tek tek saymama gerek yok sanıyorum enazından Hepimiz bu şartların biraz içinden biraz dışından rahatlıkla müşahade ettik ediyoruz.

Buu şartları Karadeniz toplumu , karadeniz kadınlarının çalışkanlığı , becerisi ve sadakatiyle üstünden gelmiş; Dinine Bayrağına vatanına bağlı hizmetkar binlerce evlat yetiştirmiştir.

Şimdi sorun yaptığımız şey karadeniz Kadınlarının neden vefakar çalışkan itatkar olmasımı ? Böyle bir soruyu ben kabullenemem hele aptal aptallar gibi argo aşağılayıcı bir usluba tahammül edemem.

Erkek'te kadında Önce varsa Ailesinin bir parçasıdır ! Burası önemli Başka mantık kaldırmaz bu nokta dikkatinizi çekerim; Kişi varsa Önce Ailesinin bir parçasıdır toplumun diğer katmanlarının değil.
Aman işte banane erkekte çalışmıyor ben niye çalışıyorum aman işte kadın çalışmıyor bende çalışmıyorum. Erkekler neden dokuz ay karnında cocuk taşımıyor canım ben niye taşıyacam
bende hayatın sefasını sürmek istiyorum kendim kazanıp kendim harcamak gezip tozup eğlenmek istiyorum.Geçmiş ola eğlenmene bak derim kimseninde bişi diyeceğini sanmam bu konuda ki buna engüzel örnek batı medeniyeti dediğimiz medeniyetsiz ceset yığınları.

Karadeniz İnsanının çalışkanlığına gelince; Tek bir örnek birçok doğuyu gösteren program lara baktım köylerinin 100-200 mt ilerisinde su var ve o insanlar hala taşıma suyla hayatlarını sürdürüyor.
"Ey dipdiri meyyit!(ölü) İki el bir baş içindir, Davtransana ! Eller de senin, baş da senindir!"

Çevrimdışı gurişe

• SMOD
  • Milli Horoncu
  • Teşekkür 37
  • Kötü gerçek, iyi yalandan iyidir.
Ynt: günün keyfinde tartışmlar beyin fırtınası
« Yanıtla #16 : 21 Mart 2008, 20:31:47 »
ya sefai o kadar uzun yazmışsın ki kısaca ne demek istedun şimdi..alem çocuksun ha.
Baş ağrısı diz ağrısını yener ..

Çevrimdışı gurişe

• SMOD
  • Milli Horoncu
  • Teşekkür 37
günün keyfinde tartışmlar beyin fırtınası
« Yanıtla #17 : 18 Aralık 2008, 22:27:12 »
yeni bir tartışma konusu açıyorum..
sakinlik insana.nasıl bir etki eder.)her anlamda.sonra yorum yapcağım.

Çevrimdışı Emrehan

• T.D.F. Gençlik Kolları
  • Administrator
  • Has Horoncu
  • Teşekkür 152
  • Atın iyisine Doru, Yiğidin iyisine Deli derler...
    • Taka
« Yanıtla #18 : 18 Aralık 2008, 22:35:02 »
:) uzun yaşar, olumlu bakar hayata olaylara, kendiyle barısıktır, sakin düşündüğü için doğru karar verme olasılığı yüksektir
İnsanlar vardır, şafakta doğar, gün batarken ölürler !

Çevrimdışı mht

• T.D.F. Gençlik Kolları
  • Acemi Horoncu
  • Teşekkür 1
« Yanıtla #19 : 19 Aralık 2008, 00:21:57 »
bence, olaylara objektif bir açıdan bakılmasını ve olaylar karşısında daha mantıklı kararların alınmasını sağlar :D

Çevrimdışı gurişe

• SMOD
  • Milli Horoncu
  • Teşekkür 37
« Yanıtla #20 : 19 Aralık 2008, 21:38:03 »
bence adamı bunalıma sokar fazla sakinlik..tepki vereceğin yerlerde tepkini verecen..)))sınırını iyi ayarlamak lazımdur.

Yöremizden.com | HoronTUBE | Morjee Fashion | cengiz kurtoğlu dinle | ilahi dinle | sohbet odaları | guzel sozler | sesli sohbet | Sohbet | sohbet odaları | mynet sohbet | aşk sözü sohbet | canlı sohbet Chat | Sohbet | kadıköy acil | Bordomavi.net | Ofhayrat.com | Forum Çaykara | hayrat.net | sohbet | Sohbet | Netkeyfim.com | Sohbet | Chat | kış bahçesi | Soğuk Sandviç | Kumanya Paketleri | Kütük ev | Devekuşu | Bardak Mısır Standı