Bence konu amacı dışına cıkmaya basladı, bayanların ve erkeklerin atışmasına döndü.
Enayilik olarak nitelendirdiğiniz bazı değerler fedakarlıktır, böyle bir kelimeye yabancı olmasak gerek.
Ailede kimse kimseyi kullanamaz herkesin yaptıgı görevdir, bir ablanın kardeşine su getirmesi kadar doğal bir şey yok, bir kardeşinde bir ablanın dediğini yapması kadar güzel birşey yok.
etik kurallar vardır bu kurallara uyuldugu surece ne dostluklarda ne arkadaşlıklarda ne ailede bir sorun kalmaz.
İnsanların sevdiği için kendini paralaması , heba etmesi doğaldır çünki insan sevmiştir bir ananın babanın cocugu icin nasıl kendini hırpaladıgını ana baba olmadan görmek imkansız.
ne kadar görüyorum desek de biz olmadan tam olarak bilemeyiz.
bu konularla ilgili bir çok kişisel gelişim kitabı var, gerek toplumumuzla ilgili gerekse global olarak.
Ama bunu senin değil yanlışları yapanların okuması gerek.
Kimse yanlışı tasvib etmez, biz de etmiyoruz, biz bayanlarımızı baş tacı ederiz, onlar bize Allah'ın emanetidir.
Bayanların nesne olarak görülmesi ve hizmetçi muamelesi görüp farklı değerlendirilmelerine her zaman karşıyız.
Öyle de olacağız.
Ama aile içinde ki fedekarlıkları enayilik ve aptallık olarak nitelendirilmesine karşıyım.
Doğu da batıda eşlerini çalıştırıp kendi yatan erkeklere gelince Edep YaHU diyorum.
Erkek erkekliğini bayan da bayanlığını bilsin, yaradılış mizacımıza uygun olgun hareket edelim.
Taşıyamayacağı yükü kadına da erkeğe de yüklemek insafsızlıktır, Rabbim bunu yüklemiyor, kul olarak bizim yüklememiz haddimize düşmez.
Ciddi Derneklerin bu konuya el atması güzel olur, cünki dernekler bu yüzden var
sosyal kültür ve dayanışma derneği ibareleri lafta kalmamalı.
Tvlerde kadın programlarını izleyip kafasını gereksiz bilgilerle dolduran bir çok insan var, böylelikle gerekli ve doğru bilgiler edinerek hem ailesine, hem gelecek nesillere faydalı bir çalışma yapılabilir.
birkaç olumsuz davranış olarak kesinlikle vasıflandırılmasına karşıyım bu genelleşmiş bir konu, bu konudan muaf olan kişi olduğunu söyleyemem bana çok komik geliyor..
yazmıs arkadasımız saygı duyuyorum, ben hala fikrimdeyim, bunu tüm karadenize yada türkiyeye mal edemezsiniz.
Gurişe ben ve diğer arkadaşlar senin bazı kelimeleri art niyet olmadan kullandıgını biliyoruz.
ama insanları rencide edebilecek, alındıracak, kelimeler bunlar.
ve o yüzden kullanılmamalı diyoruz.
Bazı şeyleri söylerken sana kötü insansın muamelesi yaptıgımız zannediliyor her halde.
Bizim konustugumuz hiç bir kelime ayak değil bunu sefai ve benim için özellikle söylüyorum.
Neysek oyuz, bizi sürekli yargılamak yerine tanımaya çalışsanız ne demek istediğimi anlarsınız.
Gelelim anaya bacıya emir verme olaylarına.
Allah razı olsun anamdan bu yaşımda sabahleyin işe giderim yedirmeden göndermez beni, ben ana kalkma koskoca adam oldum kendi isimi kendim yaparım sen zahmet etme desem de ben onun icin hala kucuk ogluyum 50 yaşına gelsem de
Bu enayilik midir fedekarlık mıdır ?
Ben ve anama emir vermek, ne haddime arkadaşlar
etik olarak ne dinimize, ne kültürümüze, ne vicdanımıza uymayan birşey bu yapan da cezasını hem burada hem öteki tarafta çeker.
1- eşini çalışıp yatan erkekler
2- erkek çocuk diye tutturup kız cocuklarına değer vermeyen onları küçümseyen erkekler
3- bayanları aşağılayarak, hakir görerek hizmetçi muamelesi eden erkekler
yok mu var tabi ki, böyle bir durumu tasvip ediyor muyuz ! Tabi ki hayır.
Kimi kimden koruyorsunuz arkadaşlar anlamış değilim, onlara karşı zaten hep birlikte tepki duyuyoruz.
Arkadaşlar biz yokluk yüzü görmedik. elektrik, su, ekmek günümüzde rahatlıkla temin edilebilen seyler
dedelerimiz zamanı hep savaş yılları hiç bir şey yok, bu insanlar neden akraba evliliği yapmıs hiç merak ettiniz mi, karadeniz insanı neden maaile yaşar neden aileleri kalabalık hiç merak ettiniz mi, bu saydıklarımın hepsinin konumuzla ilgisi var
hepsi dolaylı olarak konumuza baglanıyor.
iyisi mi kadın erkek çekişmesini bırakıp hatalı arayacagımıza hataları biz nasıl yapmayız, neslimiz nasıl yapmaz, etrafımızdakilere nasıl destek oluruz bunun çözümünü aramak
Günümüzde bir sorununu danışacak samimi bir büyük bulamayan hale geldik.
her taraf dedikodu fitne fesat kaynıyor.
hatayı yapanlar yüzünden tüm erkekleri yada tüm bayanları suçlayarak nereye varabiliriz ?
Tabi ki bayanların ve erkeklerin olayı değerlendirmeleri aynı olmayacaktır.
E bu da yaradılış mizacı, normaldir.
Biz sizin kadar olayları duygusal değerlendiremeyiz, neyse yoruldum kalın salıcakla...