Gönderen Konu: günün keyfinde tartışmlar beyin fırtınası  (Okunma sayısı 751 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı gurişe

• SMOD
  • Milli Horoncu
  • Teşekkür 37
  • Kötü gerçek, iyi yalandan iyidir.
günün keyfinde tartışmlar beyin fırtınası
« : 18 Kasım 2007, 18:23:51 »
merhaba is6ediğim ki biraz da tartışalım konuşalım beynimizi çalıştıralım bu yüzden başlığı ben açtım konuyu da biri yazsın..)))))
ezempleden

Baş ağrısı diz ağrısını yener ..

Çevrimdışı SeFa-i

• Administrator
  • Milli Horoncu
  • Teşekkür 67
Ynt: günün keyfinde tartışmlar beyin fırtınası
« Yanıtla #1 : 19 Kasım 2007, 08:02:58 »
İnsanların; kendine göre normal ama , yansıttığı çevresi itibariyle anormal algılanan davranışları ! ?
"Ey dipdiri meyyit!(ölü) İki el bir baş içindir, Davtransana ! Eller de senin, baş da senindir!"

Çevrimdışı gurişe

• SMOD
  • Milli Horoncu
  • Teşekkür 37
« Yanıtla #2 : 19 Kasım 2007, 20:21:34 »
İnsanların; kendine göre normal ama , yansıttığı çevresi itibariyle anormal algılanan davranışları ! ?

selam.öyle bir konu açtın ki..ama olsun cevap verelim bakalım..

aslında kendime göre normal olan bir şey zaten başkalarına göre de anormal olması çok problem değil..ya.ama ben kendi adıma hani öyle yaptığım hareketler hani dışardan çok anormal gelmiyorrr....öyle bir problem yok.aklıma gelince ekliyorum bunund NEDENLERİ ŞU BENCE HERKES İÇİNE ATANCA bunların olması normal kimse kimseye bir şey söylüyemiyor içten içe..yaşıyor oysa herkes düşüncelerini yansıtsa  çok daha farkjlı olur.en ıznddan kendi mutlu olur bu da en önemli sebep zaten..ama
biraz kendin gibi oldun mu dışarda da farklı oluyorsun..ama bu olmulu yönünde bence bir insanın değişmeyecek karakterlerinden biraz ağır olması gerekiyorr.. ve mesafe bunlar çok önemli aynı anda ilginç bir mizah ...

kendi hareket tarzım beğenildiği için bir problem yok yani dışarla ya da içerle ilgili bir problemim...

ama benimöde anlamadığım şu...insanların neden kendilerini tam olarak yansıtamadığını ve hep bir özenti içinde olduğunu ya da kişiliğini farklı yansıtmaya çalışan insanları anlayamıyorum...)insanlık değişimi neden bu aşamaya geldi.galiba yeteri kadar kendimizi sevmiyoruz...issteklerimiz yeteri kadar mı ağır geliyor bakıyorum da etrafa herkes bir şeylerden yakınıyor.bir mutlul olamam hissi ...........
herkes bir arayış içinde bakıyorum da bu benim çok dikkatimi çekiyor???
yaşamak ayakta durmak için çoğu kimse deprasyon hapı kullnıyor..vs  bu kadar soruna değrmi?ciddi bir problem küçüçk şeylerden utlu olunsa aslında çok farklı olucak her şey?
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2007, 20:46:04 Gönderen: gurişe »

Çevrimdışı gurişe

• SMOD
  • Milli Horoncu
  • Teşekkür 37
« Yanıtla #3 : 19 Kasım 2007, 21:00:32 »
insanlar birçok şeyleri içine yada özüne sindiremiyor gibi geliyor evet özenti çok var ve gittikçe artıyor bunun başlıca sebebi bence kişiliğin önüne geçen kendini ifade etme ve kabullendirme tarzı..bir ortama giriyorsun sen o ortama ayak uyduramadığın zaman ortamın çoğunluk olduğu şekle giriyorsun, bürünüyorsun bu bir kere ciddi bir tehdit unsuru özellik gençler arasında...ve bu özellik insanların gitgide tavizler vermesine sebep oluyor ve neticede artık anormal gelipte normal karşılanan durumlar..

kendimizi sevmiyoruz kendimizi yeteri kadar tanımıyoruz çünkü..

bireyler mutluluğun hala refah düzeyinde olduğuna inanıyorlar en azından hala şu söz geçerliliğii koruyor 'sevgi karın doyurmuyor' evet.. çok tatminsizlik var toplumuzda küçük bir örnek bile yeter kendimden söylersem sanırım boyutun ciddiyeti tahmin edilebilir..bir ayakkabı alıyorum bir çanta bir gömlek vs..bunlara ihtiyacım var evet ama illa yeşil renk mor renk pembe renk olmasını isterim ama doğru değil çünkü yeniler eskimeye mahkumdur ihtiyacım olduğu kadar almıyorum ihtiyacımdan çok daha fazlasını alıyorum ve bu bende tatminsizlik yapıyor hep yenisi hep daha yenisi....yenilenmesi gereken üstümüzdekiler değil ruhumuzdakiler toplum bizi buna itiyor gittikçe..kısacası artık günümüzde ruha değilde fiizksel görünüş, bireyin sahip olduğu statü, sosyal refahlık vs. vs. önem veriliyor..
 bu böyle gittikçede insanların bir kısmı sapıklaşıyor kimiside arayışa giriyor doğal olarak ama neyi aramalı yada nasıl aramalı bulduğunda da ne yapmalı bunlarda cabası ama güzel olan boyutu....
yani sözün kısacası islamdan uzaklaştıkça islamı yaşamaktan uzaklaştıkça mutsuz ve tatminsiz insanlar oluyoruz .. :)

katılıyorum aslında ama hani insanlar ben neyim amacım ne niçin ve kimim?bu üç soruyu sormuyorlar kendilerine bu düzen içinde birileri tarafından kandırılıyor.gerçek kendiliğini ve benliğini bulmuş kişiler zaten böyle bir ortama ayak uydurmuyorlar.kendilerini ifade ediyorlar zor olsada kabul ettirirler..çok zor oluyor..ama sahte gerçek dışı olacağına olacağını sadece bu benim diyebilen ve bunun için yanında olan insanlar zaten senin gibidirler..dış görünüş ya da vs..önem veren tipler..önemli olan bunları kendi benliğiyle önüne geçmektir..önüne geçmek bu da cesur kendine güven sevgi ve en önemlisi inanç vee savaşacak kadar güçlü olman gerekiyorrrr...bütün yanılgılara üzüntülere olumsuzlaklara rağmen yani acı da olsa acıya gülümsemek ...................heep bütün bunları başkaları için değil kendin ve inandıkların için yapmalısın........

Gerçeği insanların ölçüleri ile değil, insanları gerçeğin ölçüsü ile tanı.

Çevrimdışı SeFa-i

• Administrator
  • Milli Horoncu
  • Teşekkür 67
« Yanıtla #4 : 20 Kasım 2007, 07:38:02 »
Peki arkadaşlar tartışmak şartmı ? Tartışmadan doğru bulunamazmı ? neden tartışıyoruz.?
Kısaca bu başlık şartmıydı?
"Ey dipdiri meyyit!(ölü) İki el bir baş içindir, Davtransana ! Eller de senin, baş da senindir!"

Çevrimdışı SeFa-i

• Administrator
  • Milli Horoncu
  • Teşekkür 67
« Yanıtla #5 : 21 Kasım 2007, 14:10:07 »
Aslında bakıyoruz Haklıyı olmasada Toplumlar kendi doğrularını belirlemek yada kabul ettirmek için
Tarih boyu ensık başvurulan unsur olarak şiddeti yani savaşları kullanmıştırlar.

Tartışmanın en etkili ve olumlu olduğu Alan Bilim ve azda olsa  Siyaset
Geri kalanında şiddet kaçınılmaz diye düşünüyorum.

Çevrimdışı gurişe

• SMOD
  • Milli Horoncu
  • Teşekkür 37
« Yanıtla #6 : 23 Kasım 2007, 21:14:31 »
yeni bir konum şu ..erkek ve kadın..diyalogları bizde genelde bayanlar erkeğe boynu bükük bir hala alır..vs siz getirin ..

Çevrimdışı gurişe

• SMOD
  • Milli Horoncu
  • Teşekkür 37
« Yanıtla #7 : 24 Kasım 2007, 23:32:09 »
iyi ya ben şunu söylüyorum bir bayan ya bilmiyorum am atoplumun koyduğubeli kurallar kıstas olamaz bence
bence kadın erkeğe aciz yaşamamlı her yönden,
kadının güçlü ve karakterli olması gerekiyor...
saygı ve sevgi diyorum ben

Çevrimdışı gurişe

• SMOD
  • Milli Horoncu
  • Teşekkür 37
« Yanıtla #8 : 25 Kasım 2007, 00:19:18 »
biliyorum en çokta ben tepki verdiğim konu..laz erkeklerini oldum olası sevmem..)))mümkünse kaçın heheh..))kadınlarda gerçekten..başka bir tip enayiler ( ! ) vallah gerçekten evet biliyrum bilmezmiyim bu hayatın içindeyim biliysun köyden geliyrum benum köken..hehe kadınlar...ancak çalışırlarrr.erkeklerde dediğin gibi kahvede sürünürler dışarda işe çalıştırmazlar güya gururlarından herhalde ama bahçede köle gibi çalış hiç bi şey demezler.odunu sen yapıcan tarla her şeyi aklına gelen her şeyi...ya ama ben artık bi şey demiyrum ama kadınlarda suçç bu karadeniz kadınları vallah aptal aptalız....( ! )biz bu iyilikten gidince çok daha bunu hakediyoruzz.ille her şeyi yapacaz olsun yaparız..karadeniz kadını çok aşırı gururlu..çok ta çilekar iyiyler ya çalışkan böyle bir kadın tip yoktur herhalde..aynı zamanda erkek gibi sert yane..ole naz maz bilmez...bence karadeniz kadınıyla erkeği asla uymuyorlar evlenmeleri falan bunu incelemiştim de..çünkü ikiside aynı coğrafyadan geliyon laz erkeği biraz daha yumuşaknazlı tip gerek çünkü ikiside sert o yüzden olmuyo..,.
laz kadını da bunu bilmeyen tipler gerek hehe..yane farklı olması gerekir.aynı olunca olmayii..))))zıt kutuplar etkileyici oluyi..ama yaşam tarzları da aynı olalı ki uyum olsun biirazda kendine benzemek lazım..))
ne dersanuz deyin bu karadeniz kadınları gerçekten kimsenin yapamayacağı kadar saf ve iyilikten kaçınmıyolar..yani iyiliğ iaptallık sınırına kyuoyoz..o yüzden hepimiz aptalız ( ! ) her şeyi affederizz...gururluu ve... yürekliyiz aslında ..

ama malesef karadenizli dışında kimse anlayamıyor bizi..)ilginçç.
şaşkınlık yaratıyoruz..geleceğin saflarımız neyiz...
ilginç ya..
« Son Düzenleme: 26 Kasım 2007, 08:26:17 Gönderen: SeFa-i »

Çevrimdışı SeFa-i

• Administrator
  • Milli Horoncu
  • Teşekkür 67
« Yanıtla #9 : 26 Kasım 2007, 08:17:45 »
Üsücü yorumlar doğrusu; Forumun genel yapısını uymayacağından dolayı cevabımı saklı tutim.

Gruşe kendini herhangi bir olumsus cümleye koya bilirsin ama  genellemelerine dikkat et kimse vefakar çalışkan ,Annelerimise bacılarımısa bu türlü genellemeler yaparak hakaret içerecek sös sarfedemes.

Genelbi hatırlatma forum kurallarına uyalım.
« Son Düzenleme: 26 Kasım 2007, 08:31:54 Gönderen: SeFa-i »

Çevrimdışı Emrehan

• T.D.F. Gençlik Kolları
  • Administrator
  • Has Horoncu
  • Teşekkür 152
  • Atın iyisine Doru, Yiğidin iyisine Deli derler...
    • Taka
« Yanıtla #10 : 26 Kasım 2007, 17:23:07 »
Sefai kardeşime yazısında katılıyorum.Olayın hararetine kapılıp güzel aydınlık konuşmalarımızı ağır kelimelerle karartmamalıyız.
Kişinin düşünceleri her ne kadar kendini bağlasa da, topluluk içindeki konuşmaları etrafı rahatsız edebilir, hele de Türkçemizin lastik gibi oradan oraya çekildiği günümüzde kendimize ve etrafımıza laf getirmemek icin daha dikkatli olmak gerek...

« Son Düzenleme: 26 Kasım 2007, 17:58:06 Gönderen: Emrehan »
İnsanlar vardır, şafakta doğar, gün batarken ölürler !

Çevrimdışı Emrehan

• T.D.F. Gençlik Kolları
  • Administrator
  • Has Horoncu
  • Teşekkür 152
    • Taka
« Yanıtla #11 : 26 Kasım 2007, 18:12:39 »
Evet gelelim kadınlarımıza erkeklerimize
Bizim amacımız üzüm mü yemek bağcıyı mı dövmek
Anlattığınız şekilde garip erkekler de bayanlar da var.
Neden güzel insanlarımızı değil de bir kaç olumsuz davranışlarda bulunan insanlarımızı tartışıyoruz
Asıl tartışılacak olan olumsuz insanları nasıl kazanabiliriz.
İlim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
Sen kendini bilmezsin
Ya nice okumaktır

Okumaktan murat ne
Kişi Hak'kı bilmektir
Çün okudun bilmezsin
Ha bir kuru ekmektir

Okudum bildim deme
Çok taat kıldım deme
Eğer Hak bilmez isen
Abes yere gelmektir

Dört kitabın mânâsı
Bellidir bir elifte
Sen elifi bilmezsin
Bu nice okumaktır

Yiğirmi dokuz hece
Okursun uçtan uca
Sen elif dersin hoca
Mânâsı ne demektir

Yunus Emre der hoca
Gerekse bin var hacca
Hepisinden iyice
Bir gönüle girmektir
YUNUS EMRE
Bakın ne güzel yazmış Yunus Emre
İnsanlarımız ilim irfan saçmalı, saçmalı ki hem ilimiz hem ülkemiz olması gereken yerlere gelsin.
Büyüklerimizi eleştirirken onların yanlışlarını kendi ailemizde yapmamalıyız, insanlar hani derler ya bekara hanım boşaması kolay gelir cok rahat konusuyorlar.
Ama işin icinde kendileri olduklarında aynı tepkiyi yada daha beterini kendileri yapabiliyorlar
o yüzden her şeyin başı eğitim.
Gerek ilimizde gerek ülkemizde eğitim seferberliği başlamalı ve başta ahlak olmak üzere sıkı bir restorasyona girmemiz gerekli.

Çevrimdışı gurişe

• SMOD
  • Milli Horoncu
  • Teşekkür 37
« Yanıtla #12 : 26 Kasım 2007, 20:20:59 »
yav kardeşler biraz doğal olun sefai ve emrehana diyrum ben aptsal enayilik derken kötü manada demedim çünkü ben kendimim de kastediyorum öyleyiz..karadeniz kadınları için diyorum iyiliği kendini ıkullandıracak kadar saflığa dönüştürüyorlar..böyle yalan tabii sizin için hava hoş gelmişsiniz bize kültür eğitim ayaklari yapaysunuz söyle bakayım sefa kızkardeşine ya da ablana ne emirler vermişsinden şunu getir bunu getir ..emrehan sende annenize..yaparsınız yapar sonra dışarı gelince kültüğrlüyüz ayaklarındasınız açık konuşun bakayı olr eyok..sözümü de geri almıyorum kötü bir tabir kullanmadım tamam mı bak sefa iki de bir yazımı düzeltme ....alahalah be

olduğunuz hepten kibar çocuk...bırakun ya....
« Son Düzenleme: 26 Kasım 2007, 20:23:38 Gönderen: gurişe »

Çevrimdışı Emrehan

• T.D.F. Gençlik Kolları
  • Administrator
  • Has Horoncu
  • Teşekkür 152
    • Taka
« Yanıtla #13 : 26 Kasım 2007, 22:02:58 »
Bence konu amacı dışına cıkmaya basladı, bayanların ve erkeklerin atışmasına döndü.
Enayilik olarak nitelendirdiğiniz bazı değerler fedakarlıktır, böyle bir kelimeye yabancı olmasak gerek.
Ailede kimse kimseyi kullanamaz herkesin yaptıgı görevdir, bir ablanın kardeşine su getirmesi kadar doğal bir şey yok, bir kardeşinde bir ablanın dediğini yapması kadar güzel birşey yok.
etik kurallar vardır bu kurallara uyuldugu surece ne dostluklarda ne arkadaşlıklarda ne ailede bir sorun kalmaz.
İnsanların sevdiği için kendini paralaması , heba etmesi doğaldır çünki insan sevmiştir bir ananın babanın cocugu icin nasıl kendini hırpaladıgını ana baba olmadan görmek imkansız.
ne kadar görüyorum desek de biz olmadan tam olarak bilemeyiz.
bu konularla ilgili bir çok kişisel gelişim kitabı var, gerek toplumumuzla ilgili gerekse global olarak.
Ama bunu senin değil yanlışları yapanların okuması gerek.
Kimse yanlışı tasvib etmez, biz de etmiyoruz, biz bayanlarımızı baş tacı ederiz, onlar bize Allah'ın emanetidir.
Bayanların nesne olarak görülmesi ve hizmetçi muamelesi görüp farklı değerlendirilmelerine her zaman karşıyız.
Öyle de olacağız.
Ama aile içinde ki fedekarlıkları enayilik ve aptallık olarak nitelendirilmesine karşıyım.
Doğu da batıda eşlerini çalıştırıp kendi yatan erkeklere gelince Edep YaHU diyorum.
Erkek erkekliğini bayan da bayanlığını bilsin, yaradılış mizacımıza uygun olgun hareket edelim.
Taşıyamayacağı yükü kadına da erkeğe de yüklemek insafsızlıktır, Rabbim bunu yüklemiyor, kul olarak bizim yüklememiz haddimize düşmez.
Ciddi Derneklerin bu konuya el atması güzel olur, cünki dernekler bu yüzden var
sosyal kültür ve dayanışma derneği ibareleri lafta kalmamalı.
Tvlerde kadın programlarını izleyip kafasını gereksiz bilgilerle dolduran bir çok insan var, böylelikle gerekli ve doğru bilgiler edinerek hem ailesine, hem gelecek nesillere faydalı bir çalışma yapılabilir.

birkaç olumsuz davranış olarak kesinlikle vasıflandırılmasına karşıyım bu genelleşmiş bir konu, bu konudan muaf olan kişi olduğunu söyleyemem bana çok komik geliyor..
yazmıs arkadasımız saygı duyuyorum, ben hala fikrimdeyim, bunu tüm karadenize yada türkiyeye mal edemezsiniz.

Gurişe ben ve diğer arkadaşlar senin bazı kelimeleri art niyet olmadan kullandıgını biliyoruz.
ama insanları rencide edebilecek, alındıracak, kelimeler bunlar.
ve o yüzden kullanılmamalı diyoruz.
Bazı şeyleri söylerken sana kötü insansın muamelesi yaptıgımız zannediliyor her halde.

Bizim konustugumuz hiç bir kelime ayak değil bunu sefai ve benim için özellikle söylüyorum.
Neysek oyuz, bizi sürekli yargılamak yerine tanımaya çalışsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

Gelelim anaya bacıya emir verme olaylarına.
Allah razı olsun anamdan bu yaşımda sabahleyin işe giderim yedirmeden göndermez beni, ben ana kalkma koskoca adam oldum kendi isimi kendim yaparım sen zahmet etme desem de ben onun icin hala kucuk ogluyum 50 yaşına gelsem de
Bu enayilik midir fedekarlık mıdır ?
Ben ve anama emir vermek, ne haddime arkadaşlar
etik olarak ne dinimize, ne kültürümüze, ne vicdanımıza uymayan birşey bu yapan da cezasını hem burada hem öteki tarafta çeker.
1- eşini çalışıp yatan erkekler
2- erkek çocuk diye tutturup kız cocuklarına değer vermeyen onları küçümseyen erkekler
3- bayanları aşağılayarak, hakir görerek hizmetçi muamelesi eden erkekler
yok mu var tabi ki, böyle bir durumu tasvip ediyor muyuz ! Tabi ki hayır.
Kimi kimden koruyorsunuz arkadaşlar anlamış değilim, onlara karşı zaten hep birlikte tepki duyuyoruz.
Arkadaşlar biz yokluk yüzü görmedik. elektrik, su, ekmek günümüzde rahatlıkla temin edilebilen seyler
dedelerimiz zamanı hep savaş yılları hiç bir şey yok, bu insanlar neden akraba evliliği yapmıs hiç merak ettiniz mi, karadeniz insanı neden maaile yaşar neden aileleri kalabalık hiç merak ettiniz mi, bu saydıklarımın hepsinin konumuzla ilgisi var
hepsi dolaylı olarak konumuza baglanıyor.
iyisi mi kadın erkek çekişmesini bırakıp hatalı arayacagımıza hataları biz nasıl yapmayız, neslimiz nasıl yapmaz, etrafımızdakilere nasıl destek oluruz bunun çözümünü aramak
Günümüzde bir sorununu danışacak samimi bir büyük bulamayan hale geldik.
her taraf dedikodu fitne fesat kaynıyor.
hatayı yapanlar yüzünden tüm erkekleri yada tüm bayanları suçlayarak nereye varabiliriz ?
Tabi ki bayanların ve erkeklerin olayı değerlendirmeleri aynı olmayacaktır.
E bu da yaradılış mizacı, normaldir.
Biz sizin kadar olayları duygusal değerlendiremeyiz, neyse yoruldum kalın salıcakla...

Çevrimdışı gurişe

• SMOD
  • Milli Horoncu
  • Teşekkür 37
« Yanıtla #14 : 26 Kasım 2007, 22:33:18 »
Bence konu amacı dışına cıkmaya basladı, bayanların ve erkeklerin atışmasına döndü.
Enayilik olarak nitelendirdiğiniz bazı değerler fedakarlıktır, böyle bir kelimeye yabancı olmasak gerek.
Ailede kimse kimseyi kullanamaz herkesin yaptıgı görevdir, bir ablanın kardeşine su getirmesi kadar doğal bir şey yok, bir kardeşinde bir ablanın dediğini yapması kadar güzel birşey yok.
etik kurallar vardır bu kurallara uyuldugu surece ne dostluklarda ne arkadaşlıklarda ne ailede bir sorun kalmaz.
İnsanların sevdiği için kendini paralaması , heba etmesi doğaldır çünki insan sevmiştir bir ananın babanın cocugu icin nasıl kendini hırpaladıgını ana baba olmadan görmek imkansız.
ne kadar görüyorum desek de biz olmadan tam olarak bilemeyiz.
bu konularla ilgili bir çok kişisel gelişim kitabı var, gerek toplumumuzla ilgili gerekse global olarak.
Ama bunu senin değil yanlışları yapanların okuması gerek.
Kimse yanlışı tasvib etmez, biz de etmiyoruz, biz bayanlarımızı baş tacı ederiz, onlar bize Allah'ın emanetidir.
Bayanların nesne olarak görülmesi ve hizmetçi muamelesi görüp farklı değerlendirilmelerine her zaman karşıyız.
Öyle de olacağız.
Ama aile içinde ki fedekarlıkları enayilik ve aptallık olarak nitelendirilmesine karşıyım.
Doğu da batıda eşlerini çalıştırıp kendi yatan erkeklere gelince Edep YaHU diyorum.
Erkek erkekliğini bayan da bayanlığını bilsin, yaradılış mizacımıza uygun olgun hareket edelim.
Taşıyamayacağı yükü kadına da erkeğe de yüklemek insafsızlıktır, Rabbim bunu yüklemiyor, kul olarak bizim yüklememiz haddimize düşmez.
Ciddi Derneklerin bu konuya el atması güzel olur, cünki dernekler bu yüzden var
sosyal kültür ve dayanışma derneği ibareleri lafta kalmamalı.
Tvlerde kadın programlarını izleyip kafasını gereksiz bilgilerle dolduran bir çok insan var, böylelikle gerekli ve doğru bilgiler edinerek hem ailesine, hem gelecek nesillere faydalı bir çalışma yapılabilir.

birkaç olumsuz davranış olarak kesinlikle vasıflandırılmasına karşıyım bu genelleşmiş bir konu, bu konudan muaf olan kişi olduğunu söyleyemem bana çok komik geliyor..
yazmıs arkadasımız saygı duyuyorum, ben hala fikrimdeyim, bunu tüm karadenize yada türkiyeye mal edemezsiniz.

Gurişe ben ve diğer arkadaşlar senin bazı kelimeleri art niyet olmadan kullandıgını biliyoruz.
ama insanları rencide edebilecek, alındıracak, kelimeler bunlar.
ve o yüzden kullanılmamalı diyoruz.
Bazı şeyleri söylerken sana kötü insansın muamelesi yaptıgımız zannediliyor her halde.

Bizim konustugumuz hiç bir kelime ayak değil bunu sefai ve benim için özellikle söylüyorum.
Neysek oyuz, bizi sürekli yargılamak yerine tanımaya çalışsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

Gelelim anaya bacıya emir verme olaylarına.
Allah razı olsun anamdan bu yaşımda sabahleyin işe giderim yedirmeden göndermez beni, ben ana kalkma koskoca adam oldum kendi isimi kendim yaparım sen zahmet etme desem de ben onun icin hala kucuk ogluyum 50 yaşına gelsem de
Bu enayilik midir fedekarlık mıdır ?
Ben ve anama emir vermek, ne haddime arkadaşlar
etik olarak ne dinimize, ne kültürümüze, ne vicdanımıza uymayan birşey bu yapan da cezasını hem burada hem öteki tarafta çeker.
1- eşini çalışıp yatan erkekler
2- erkek çocuk diye tutturup kız cocuklarına değer vermeyen onları küçümseyen erkekler
3- bayanları aşağılayarak, hakir görerek hizmetçi muamelesi eden erkekler
yok mu var tabi ki, böyle bir durumu tasvip ediyor muyuz ! Tabi ki hayır.
Kimi kimden koruyorsunuz arkadaşlar anlamış değilim, onlara karşı zaten hep birlikte tepki duyuyoruz.
Arkadaşlar biz yokluk yüzü görmedik. elektrik, su, ekmek günümüzde rahatlıkla temin edilebilen seyler
dedelerimiz zamanı hep savaş yılları hiç bir şey yok, bu insanlar neden akraba evliliği yapmıs hiç merak ettiniz mi, karadeniz insanı neden maaile yaşar neden aileleri kalabalık hiç merak ettiniz mi, bu saydıklarımın hepsinin konumuzla ilgisi var
hepsi dolaylı olarak konumuza baglanıyor.
iyisi mi kadın erkek çekişmesini bırakıp hatalı arayacagımıza hataları biz nasıl yapmayız, neslimiz nasıl yapmaz, etrafımızdakilere nasıl destek oluruz bunun çözümünü aramak
Günümüzde bir sorununu danışacak samimi bir büyük bulamayan hale geldik.
her taraf dedikodu fitne fesat kaynıyor.
hatayı yapanlar yüzünden tüm erkekleri yada tüm bayanları suçlayarak nereye varabiliriz ?
Tabi ki bayanların ve erkeklerin olayı değerlendirmeleri aynı olmayacaktır.
E bu da yaradılış mizacı, normaldir.
Biz sizin kadar olayları duygusal değerlendiremeyiz, neyse yoruldum kalın salıcakla...

bak gardaş ben kimseyi suçlmıyo anliyamadunuz galiba hayatımda hiç kimseyi de suçlamam ..burda fedakarlık falan da söz etmiyorum tabi kardeşe ailedeki herkese hatta açıyorum sevdiğin dostlarına tanımadığın insanlara bile hizmet etmek çok güzell..bana bunu anlatma bizim yaptığımız bu zaten..içinden geldiğisürece yaparsın ben zevk alarak yaparım zatenn..içtenlikle o ayrı konu..)))
bn onu zaten söylemiyorum ben size de öyles
n
z demiyorum iyi  ne güzel siz şehirde büyümüş olabilirisiniz ben köyde yetiştim..ee biliyruk ta az buçukk..
bak bende ailemde n öyle görmedim ayrı.ama ben gördüğümü soluyrum..))))köydeki bütün evlerden bahsediyrum sadeceköy değil şehirede gene l yapısında sen belki süt içerek büyümüş olabiklrisiniz ..ama biz daa yerda ayakkab giymadan büyüdük hiçta o taşlar odunlar çamlar ayağıma geçmedi çünkü inandık geçmeyceğine anlıycağına siz oralarda öyle görmüş olabilrsiniz ama ben genel çoğunluktan bahsediyrum ve böyle olmasını istemiyrum..o kadınları ezilmesini ve bu kafdar kendilerini vcanlarını verecek kadar hırpalamalarını istemiyorum çüğnkü değmiyooo
bu dernek işinin da geçun ya..derneği köylere getireilymusunuz yok.
ben kadın erkek çekişmesi yapmıyorum sadece bu konuyu dile getirmek istedim.ama öyle..

bak her iki yaşamı da biliyorum gördüklerim ve görmediklerimm...

bizde boş konuşmak olmaz.tamamı..)))
görebilseydin anlardın sende yoksa ben kimi nden suçluyayim..ben ole bi niyetim yok sadece birileri ve bi şeyleri güzele iyiyye değiştirmeye çalışrım....

Yöremizden.com | HoronTUBE | Morjee Fashion | cengiz kurtoğlu dinle | ilahi dinle | sohbet odaları | guzel sozler | sesli sohbet | Sohbet | sohbet odaları | mynet sohbet | aşk sözü sohbet | canlı sohbet Chat | Sohbet | kadıköy acil | Bordomavi.net | Ofhayrat.com | Forum Çaykara | hayrat.net | sohbet | Sohbet | Netkeyfim.com | Sohbet | Chat | kış bahçesi | Soğuk Sandviç | Kumanya Paketleri | Kütük ev | Devekuşu | Bardak Mısır Standı